לכל הנוסעים לניו-יורק שלום. קודם כל, אני מקנאה בכם. דבר שני- אני מפרגנת לכם. לא מזמן שמעתי מיובל סגל שגם הוא כמוני כתב כמה טיפים לחברים שלו שטסו לניו-יורק, וזאת בעקבות מגורים של כמה שנים בעיר הממכרת הזו. מיד התלבשתי על הנושא וביקשתי ממנו שיעביר לי את הטיפים כדי שאפרסם אותם בבלוג וזאת כשירות למען הציבור. כמובן שאתם יכולים להיעזר גם בכתבה הראשונה שלי טיפים לניו יורק (הקליקו לכניסה) ואם אתם ממשיכים משם לאירופה אז אל תפספסו את הכתבה שלי טיפים ללונדון (הליקו לכניסה).
אהבתם? אפשר לעשות SHARE ו-LIKE בכיף. אגב הנה לינק לפרק של הפיג'מות בו השתתפתי.
אז קבלו את….. יובל סגל!!!!!!!
אחרי שחייתי בניו יורק מצאתי את עצמי לא פעם כותב מיילים ארוכים לחברים ולמשפחה עם המלצות על העיר המופלאה הזאת. איפה כדאי לאכול, להסתובב, לקנות, מה לראות וכו'. עכשיו, בבקשתה של הפיה השחורה, אני מעלה את ההמלצות האלה בבלוג שלה. עם זאת, אני חייב לציין שיש מלא מה לראות בניו יורק והעיר הזאת משתנה מרגע לרגע, אז נתחיל מהעובדה שרוב הסיכויים שאנשים המליצו לכם על מקומות בניו יורק, או שאתם יודעים על מקומות שאתם רוצים לבקר עוד לפני שנתקלתם בהמלצות שכאן ויש סיכוי גדול שההמלצות האלו לא יופיעו כאן. קטונתי מלחוות את כל מה שהעיר הזאת מציעה ומסעדות ומקומות מעניינים נפתחים ונסגרים כל שני וחמישי. ישנם גם פסטיבלים, אירועים מיוחדים ועוד, אז החלטתי להמליץ על דברים מוכרים וידועים לצד המלצות על דברים מיוחדים ואולי פחות מוכרים שיצא לי לחוות בעיר. מלבד ההמלצות האלו שווה לבדוק באינטרנט מה קורה בתאריכים בהם מתכננים לנסוע. בסוף אוסיף לינקים בדיוק לזה.
ההמלצות מחולקות לאיזורים ובכל איזור אציין מקומות שכדאי לראות, מסעדות, קניות חנויות מעניינות וכ׳ו. אז נתחיל –
העיר ניו יורק מחולקת לחמש ״שכונות״ – מנהטן, ברוקלין, קווינס, ברונקס וסטייטן איילנד. ההתניידות ממקום למקום יכולה להיות ברכבת תחתית, אוטובוסים, מוניות או אופניים. הרכבת התחתית מצוינת עבור התייר, למרות שכדאי להימנע משעות השיא בהם עומדים כולם בדוחק באותו קרון. אם לוקחים מונית זכרו שהכי קשה יהיה לתפוס אחת לקראת השעה 17:00 משום שזאת השעה בה הנהגים מחליפים משמרות וחוזרים לתחנה וגם כדאי לזכור שנהוג לתת טיפ לנהג.
ישנם גם שבילי אופניים בכל העיר, אבל עדיין צריך להיזהר מאוד. זוהי גם עיר גדולה מאוד, אז קחו זאת בחשבון במידה ואתם מחליטים לרכוב מברוקלין לסנטרל פארק.
אז נתחיל ביעד הפופולארי ביותר –
מנהטן – Manhattan
רוב מנהטן מחולקת בצורה נוחה. ישנם רחובות החוצים את העיר ממזרח למערב, ושדרות העולות מדרום לצפון. ממש שתי וערב. לכן, רוב הפעמים בהם מציינים מיקום במנהטן אומרים לדוגמא ״השדרה ה-5 ורחוב 14״ כי לפי השתי וערב הרבה יותר קל להתמצא בעיר. כמובן שיש גם מספרי בתים אבל ככה קל יותר להבין באיזה בלוק אמורים לחפש. המרחק בין שדרה לשדרה גדול בהרבה מהמרחק בין רחוב לרחוב. המרחק הממוצע בין רחוב לרחוב הוא בערך 60 מטר ואילו בין שדרה לשדרה משתנה בין 200 ל- 300 מטר. זה טיפ שכדאי לדעת במידה וצריך לעבור 4 שדרות ולא בא לכם ללכת יותר מקילומטר ברגל…
ככל שיורדים למטה, הרחובות מתחילים להתבלגן ולהסתעף ובשלב זה כדאי להיעזר במפה או לשאול את הסובבים.
מנהטן מחולקת גם לאזורים כמו ה-Uptown, Midtown, Downtown וגם ל-east ו-west.
כל איזור והייחודיות שלו. לדוגמא ב-Uptown נמצא את סנטרל פארק, ב-Midtown את טיימס סקוואר וב-Downtown את איטליה הקטנה וצ׳יינטאון.
אז נעבור בכמה חלקים מרכזיים ואציין המלצות מוכרות לצד המלצות שהן לאו דווקא כאלה מוכרות.
MIDTOWN MANHATTAN
היעד הראשון והמתויר ביותר הוא כמובן TIMES SQUARE. הכיכר הגדולה והמוארת שוקקת חיים ברוב שעות היום. שווה לראות אותה גם ביום וגם בלילה. מסביב תמצאו מלא חנויות גדולות ומגוונות, מסעדות של אוכל מהיר, אנשים ברחוב יזמינו אתכם למופעים שונים או להיות קהל בתכניות אירוח (דיוויד לטרמן וכ׳ו). באיזור זה תמצאו את כל התיאטראות הגדולים של ברודווי, את מחזות הזמר והמופעים הגדולים.
תיאטרון: כדי להשיג כרטיסים בזול שווה תמיד לבדוק באינטרנט באתרים שונים. ציינו את שם המופע וכיתבו אחר כך Rush tickets / Cheap tickets ישנם הופעות שאפשר עם כרטיס סטודנט להשיג כרטיס זוגי בפחות מ-30$ לכרטיס או במידה ומישהו מכם הוא אזרח ותיק. במידה ויש כרטיס סטודנט / אזרח ותיק כדאי להגיע לתיאטרון בבוקר של יום ההצגה, בשעה בה הקופות נפתחות.
דרך אחרת היא להצטרף להגרלת כרטיסים בתיאטרון עצמו, במידה וההפקה עושה הגרלות. ודרך נוספת והמוכרת ביותר היא לגשת ל-TKTS הנמצא בלב טיימס סקוואר – זהו בוטק׳ה שמוכר כרטיסים להצגות ומופעים במחירים מוזלים. בדרך כלל יש תור וצריך סבלנות, לא תמיד מקבלים את מה שרוצים אבל כשמצליחים זה בהחלט שווה את זה.
ב-Times Square יש את כל מלכודות התיירים האהובות -M&M ,Toys'R'Us, Century 21, Disney Store, Foot Locker, Hershey's Times Square
ועוד מלא מלכודות תיירים מהסוג. לאוהבי התיאטרון שרוצים למצוא מחזה מסוים או ספר בנושא תיאטרון / קולנוע / תסריטים וכ׳ו ישנה חנות לא רחוק מהטיימס סקוואר הנקראת The Drama Book Shop. זהו מעוז כל הסטודנטים למשחק וחובבי התיאטרון ושם תוכלו למצוא באמת הכל ואם לא אז הצוות תמיד נחמד ומוכן לעזור.
כתובת :250West 40th street between 8th and 7th avenue
מסעדת סטייקים נפלאה בטיימס סקוואר:
בגלל שאיזור הטיימס סקוואר הוא באמת מתויר מאוד, קשה לי להמליץ על משהו ספציפי וייחודי שלא הרבה יודעים עליה. א-ב-ל ישנה מסעדה אחת שעליה אני ממליץ בלב שלם.
Frankie & Johnny– כולם מדברים על הסטייקים של פיטר לוגר שבברוקלין, ובצדק. אבל מה נעשה שבניו יורק ישנן ה-מ-ו-ן מסעדות סטייקים משובחות שרמתן משתווה ולפעמים אפילו עולה בגלל חווית האכילה במקום. אני ממליץ בחום על מסעדת הסטייקים Frankie & Johnny. למסעדה שני סניפים במנהטן והסניף המועדף עלי נמצא ברחוב45, בין השדרה ה-8 וברודווי בגלל ההיסטוריה של המקום.זהו בניין קטן בו תמצאו את הבר בקומה התחתונה ואת המסעדה בקומה העליונה. אין הרבה שולחנות וצריך להזמין מקום מראש. המלצרים המנוסים, חלקם בעלי ותק של 30 שנה, יודעים בדיוק איך לארח. אין מה להתלבט, האופציות מדויקות, הסטייקים נפלאים והתוספות בצד מעולות. הדבר היחידי שלא ״העיף״ אותי היה המנות האחרונות, אבל הרי לא מגיעים למסעדת סטייקים בשביל המנה האחרונה..
קצת היסטוריה מעניינית על המקום – בשנות העשרים, בתקופת איסור האלכוהול, היה המקום ידוע בתור Speakeasy. זהו כינוי למקום שמוכר אלכוהול בניגוד לחוק במידה ונתת את הסיסמא הנכונה בכניסה. כוכבי ברודווי של אותה התקופה היו באים לשם והשאירו את חתימותיהם על הקירות כאות תודה. הקיר הזה לא נמצא, אבל שלל הפוסטרים התלויים על הקירות עם חתימות הכוכבים מאז ומהיום הופך את המקום הצנוע הזה למיוחד עוד יותר. אם הולכים אז להזמין מקום מראש.
כתובת: 269West 45th street, Between 8th and Broadway
אנחנו עדיין במידטאון, והלכנו מזרחה מטיימס סקוואר לפארק המקסים הזה. זוכרים את ההתחלה של ״מכסחי השדים״ כשמתגלה שד בספרייה העירונית של ניו יורק? אז זה צולם כאן. ובלי קשר, זהו מבנה יפייפה שמומלץ לסייר בו בפנים וישנם גם תמיד תערוכות מתחלפות בנושאים שונים. מחוץ לספרייה ישנו את פארק בריינט. זהו פארק הסגור מכל כיוון במבנים גבוהים. בקיץ מקרינים בו סרטים בחינם, בחורף יש כאן החלקה על הקרח, לקראת חג המולד מלא דוכנים ועוד כל מיני ארועים שונים. שווה להסתכל באינטרנט ולבדוק מה יש.
נמשיך עוד מזרחה ונגיע לתחנה המרכזית Grand Central. אפשר גם לקחת מטיימס סקוואר את רכבת ה-S (שאטל הלוקח אותנו לתחנה המרכזית Grand Central ול-Times Square) הארכיטקטורה במקום מדהימה וצולמו כאן לא מעט סרטים. על התקרה תראו את הכוכבים והמזלות האסטרולוגיות, נברשות ענק בכל פינה ואיפשהו במקום יש דלת המובילה למועדון חברים אקסקוליסיבי ועתיק. בהצלחה בחיפושים… במקום גם מלא חנויות מיוחדות ואיזור אוכל בקומה התחתונה. אפשר גם להזמין סיורים מאורגנים.
נרד למטה, לרחוב 30 בין השדרה ה-7 ל-8. עדיין במידטאון באיזור הנקרא ״צ׳לסי״. כאן למטה נמצא את תחנת הרכבת הגדולה פן סטיישן. אין בה הרבה מה לראות. מה שמעליה זה מה שמעניין – במדיסון סקוואר גרדן יש הרבה מה לראות. מ- WWE, NBA ועד להופעות ענק. הכל כמובן עולה כסף ובמידה ויש משהו שמעניין אתכם כדאי לקנות כרטיסים מראש.
PIZZA SUPREMA –אם אתם בסביבה ובא לכם משולש פיצה, הנה אחת הפיצריות הטובות. זאת פיצרייה ולא ״מסעדת פיצה״ וההמלצה שלי היא ללכת על המשולש הרגיל והפרש מוצרלה. ביס אחד ומבינים למה יש כזה באזזז סביב הפיצה הניו יורקית.
B&H – חנות הצילום הגדולה בניו יורק- בוודאי שמעתם על המקום ואם לא, אז עוד תשמעו. זאת חנות צילום ענקית בעלת שם עולמי המנוהלת על ידי יהודים חרדים הממוקמת בשדרה ה-9 ורחוב 34 ותמצאו שם ה-כ-ל. שתי קומות של כל חברה, כל מותג וכל אביזר שאתם זקוקים לו. המכירים הם הקבועים בשוק והם מבהירים לכם שראשי התיבות ״B&H" משמעותם בעברית ״בלי הנחה״… במקור זה ראשי תיבות של הזוג שפתח את המקום לראשונה. מערכת מסובכת של מסילות מעבירה את המוצר שבחרתם ממקום למקום עד לקופות ומי שחובב צילום יכול להיתקע שם יום שלם.
מסעדה ב-KOREAN TOWN- עדיין במידטאון ועכשיו על רחוב 32, משדרת Broadway ועד PARK. איזור זה מלא בחנויות ומסעדות קוריאניות. WONJO היא מסעדת בר-בי-קיו קוריאנית שעל כל שולחן יש עמדת צלייה והסועדים מזמינים בשר וירקות שצולים ישירות על השולחן.
כתובת: 2332nd street, between 5th and Broadway
ישנם עוד מסעדות ובתי קפה מעניינים באיזור ששווה להציץ בהם.
UPTOWN ו-CENTRAL PARK
5TH AVANEU והאיזור
נעזוב את מידטאון ונעלה בשדרה החמישית. ישנן המון חנויות מותגים והמון מסעדות. אפשר לעצור בבניין רוקופלר שנמצא בשדרה החמישית ורחוב 49. זהו הבניין שבו צילמו את 30rock, Saturday night live, friends, ועוד ועוד. אפשר לעלות ב- Top of the Rockשזו מעלית שלוקחת אותנו ל-3 נקודות תצפית על ניו יורק מלמעלה. שווה לעשות את זה כדי לראות את ניו יורק מלמעלה (ואולי שווה לקחת מעיל, תלוי מתי אנחנו מטיילים בשנה). אפשר גם לנוח קצת למטה ברחבה של הבניין בה בחורף יש החלקה על הקרח.
אפשר גם לעלות על האמפייר סטייט בילדינג לתצפית על ניו יורק. הבניין נמצא בשדרה החמישית, פינת רחוב 34.
לא רחוק משם ישנו בר הנקרא GINGER MAN . זהו בר יאפי למדיי והמבחר של ברזי הבירות מרשים ביותר. כדאי להזמין מקום או להגיע ולקוות לטוב.
כתובת: 11 east 36th street between 5th avenue and Madison avenue ******** טלפון: 212-532-3740
ברחוב 49 והשדרה השלישית נמצא את מסעדת Smith and Wollensky . עוד מסעדת סטייקים מדהימה ומפורסמת. אם הולכים כדאי להזמין מקום מראש.
עוד מסעדת סטייקים נהדרת, מפונפנת יותר וטעימה מאוד היא Del Frisco. כדאי להזמין מקום. היא נמצאת על השדרה השישית, שנקראת באיזור הזה avenue of the americas בין רחוב 48 לרחוב 49. הכתובת המדויקת: 1221avenue of the americas. טלפון: 212-575-5129
כשממשיכים למעלה בשדרה החמישית מגיעים גם ל-APPLE STORE שנמצא על השדרה החמישית ורחוב 59 ומאחוריו היתה בעבר חנות הצעצועים היוקרתית שנסגרה בינתיים FAO SCHWARZ. שם צילמו את הסצנה מהסרט ״ביג״ עם טום הנקס כשהוא רוקד על הקלידים שעל הרצפה.
בדרך עוברים הרבה מאוד כנסיות ואם רוצים לנוח ולהתרשם מהארכיטקטורה, זה המקום.
Carnegie Deli – מסעדת Deli מפורסמת שנמצאת ליד האולם המפואר של קרנגי הול. הסנדוויצ׳ים ענקיים והאווירה ביתית ומיוחדת.
Columbus Circle – דרומה, באיזור השדרה ה-8 וברודווי, על הפינה הדרום מערבית של סנטרל פארק נמצא כיכר קולומבוס בו נמצא הבניין Time Warner Center. בפנים יש מגוון חנויות וגם מסעדה לארוחות בוקר או בראנץ׳ בשם Landmarc.מסעדה מומלצת מאוד, אפשר להזמין מקומות גם און ליין.
CENTRAL PARK
והגענו לפארק הגדול שבניו יורק. פה אפשר או להשכיר אופניים או להסתובב ברגל. מקומות להשכרת אופניים לא חסר. בדרך כלל זה לפי שעה וזה בהחלט דרך נחמדה לראות את הפארק. חלק מהמקומות שכדאי לעבור בהן הם:
– מזרקת בט׳זדה : מזרקה מפורסמת ויפה שהייתה בכל סרט אפשרי. ממנה אפשר לעלות במדרגות דרך קשתות יפות ולהגיע לשדרה יפיפיה.
– סטרוברי פילדס : מערבית למזרקת בט׳זדה. זהו הגן שהקימה יוקו אונו לזיכרו של ג׳ון לנון שנרצח בכניסה לבניין שלהם שנמצא ממש ממול (בניין דקוטה).
– האגם (The Lake) אגם גדול ויפה שתזהו גם מכל סרט וסדרה אפשרית.
– Conservatory water: אגם מלכותי עם נוף מדהים על הסביבה.
– טירת בלוודיר : טירה שנראית כאילו יצאה מהאגדות. משקיפים עליה מאגם. אפשר לעלות אליה ולראות נוף יפה מלמעלה. ליד מתקיימים ההצגות ״Shakespeare in the park״ במקום הנקרא Delacorte theater. אם הם בחזרות, אפשר להשקיף עליהם מלמעלה.
– אגם ז׳קלין אונסיס – אגם גדול ומרשים שהצטלם בכל סרט אפשרי.
יש כמובן הרבה מה לראות חוץ מזה, בעיקר באיזור העליון המזרחי, שם גינות מרשימות ופסלים יפים, אפשר לרדת מהשבילים המסודרים וללכת ממש בתוך הטבע ולמצוא נחלים ומפלים קטנים וחיות בר קטנות. כן, המקום הזה היה פעם פראי וטבעי והעיר מנסה לשמר את זה כמה שרק אפשר.
המלצה חשובה זה להגיע ברגל או באופניים למאפיה שזכתה בתואר ״עוגיות השוקולד צ׳יפ הטובות ביותר״. שם המאפיה היא Levain Bakery והיא ממוקמת ברחוב 74 מספר 167 (פינת שדרת אמסטרדם). המקום ממוקם מתחת למכון יופי שנקרא Max Wax. יש שם 4 עוגיות ענקיות. קחו 2 כי כל אחת ענקית, קפה ותפדלו או לכו לכיוון סנטרל פארק. תמצאו מקום נעים ותתיישבו בסבבה. כתובת: 167west 74th street
המלצה נוספת ופחות מוכרת היא להגיע לקתדרלה ברחוב 113 ושדרת אמסטרדם. זאת הכנסיה הגדולה ביותר בניו יורק ושמה הוא Cathedral of st. John the Divine. יש בה גם תערוכות מעניינות ובהחלט מעניין להסתובב בה. היא פשוט ענקית ומרשימה מאוד. כתובת: 1047Amsterdam Avenue at 112th Stree
סביב הסנטרל פארק נמצאים המוזיאונים המרשימים –
American Museum of Natural History – מוזיאון ההיסטוריה והטבע. מעניין מאוד אבל לדעתי מיועד לקהל צעיר יותר. המוזיאון נמצא בחלק המערבי של הפארק בבניין מרשים מאוד. כתובת: 200 central park west (between 77th street and 81st street)
Metropolitan Museum – ממוקם בחלק המזרחי של הפארק. זהו מוזיאון שכולו אוסף אומנות משלל תקופות ובנוסף ישנן גם תערוכות מתחלפות. מומלץ מאוד ללכת לאיזור המצרי העתיק, לגן הפסלים היווני, לימי הביניים ולאמריקה. מוזיאון שאפשר לבלות בו שעות. טיפ קטן: התשלום כיום הוא מעל 10 דולר בכניסה, אבל שימו לב שכתוב Suggested donation. מה שאומר שאתם רשאים לשים כמה שאתם חושבים לנכון. דולר לבנאדם גם יתקבל בשמחה. כתובת: 1000 5th avenue (between east 81st street and east 84th street)
Gugenheim museum – יצירות אומנות מודרניות מתחלפות בבניין המעוצב בצורת ספירלה. גם הוא נמצא בצד המזרחי של הפארק. כתובת: 1071 5th avenue (between east 88th street and east 89th street)
Roosevelt Island Tramway– בין מנהטן לקווינס ישנו אי צר הנקרא Roosevelt Island. האי, שבמקור היה המקום אליו שלחו את החולים והמצורעים ובו קיים עד היום בית חולים לחולי נפש שכבר אינו פעיל (ובליל כל הקדושים עורכים בו סיורים) הפך כבר לפני שנים להיות איזור מגורים רגיל וגם די משעמם. מה שהרבה תיירים לא יודעים זה שאחת הדרכים להגיע אליו היא ברכבל. עלות הרכבל היא כמו נסיעה בסאבווי וזאת אפשרות לראות את הרחובות והשדרות של ניו יורק מלמעלה (ועוד בתנועה). העלייה במנהטן היא מרחוב 59 והשדרה השניה, הרכבל עולה עד לגובה של כמעט 400 מטר וזז במהירות של 25 קמ״ש. די נינוח ולא גבוה מידי ובהחלט לא מקום שהרבה תיירים מכירים. באי אין יותר מידי מה לעשות שם, אלא רק לחזור באותה הדרך ולהיכנס חזרה לעיר הרועשת. זוהי חוויה נעימה ושקטה וכדאי לעשות אותה בשעות הערב, כשכל אורות העיר דולקים.
הרכבל פתוח משעה 6:00 ועד 2:30 בלילה (בסופי שבוע עד 3:30).
יש כמובן עוד מלא מה לראות, אבל נרד למטה ונתחיל לאזור שמתחת לרחוב 30:
Ilili – מסעדת פיוז׳ן לבנונית מיוחדת וטעימה מאוד. כתובת: 5th avenue between 27th and 28th street ***** טלפון: 212-683-2929.
230Fifth – בר מהמם לסיים איתו את היום. הבר נמצא על השדרה החמישית במרפסת על הגג עם נוף מגניב לעיר. הם מספקים שמיכות ויש תנורים בכל פינה אז לא יהיה לכם קר. מילה שלהם, לא שלי. כתובת: 230 5th avanue between 26th and 27th street
Shake Shack– לא רחוק ממסעדת ilili, בין השדרה ה-5 ושדרת מדיסון ובין הרחובות 26 עד 23 נמצא הפארק Madison Square Park. הפארק משקיף על הבניין הצר של ניו יורק, אותו אפשר לראות ביותר מידי סדרות וסרטים המצולמים בעיר. שם נמצא אחד הסניפים של רשת המבורגרים המפורסמת – ״שייק שק״. יש תור, אי אפשר להזמין מקום אבל כולם אומרים (ובצדק) ששווה לחכות. ישנם עוד סניפים ברחבי העיר ואפשר למצוא אותם באתר שלהם.
Limlight Marketplace: מערבית משם, על השדרה ה-6 בין רחובות 20 ל-21 נמצאת כנסיה שהפכה לקניון חנויות בוטיק וגלריות. מקום נחמד ומיוחד להסתובב בו, לאכול גלידה או לשתות קפה ולנוח.
אזור הגריניג׳ וויליג׳
האזור מחולק לשני חלקים. לאיסט ולווסט. נתחיל במרכז, מרחוב 17 ומטה.
Union Square – הכיכר המפורסמת, מלאת הסנאים שמארחת שוק איכרים ובתקופת חג המולד מוכרת מלא מתנות מחנויות בוטיק. סביב הפארק נמצא את Barns & Noble, חנויות בגדי מותגים. על הבניינים אפשר לראות את עבודת האומנות שמעלה עשן ולידה שורה של מספרים שזזים ללא הפסקה. השמועה אומרת שזהו החוב של ארה״ב שהולך וגדל, אך למען האמת זהו שעון. האמריקאים, שרגילים לשעון של 12 שעות עם הקדמה של AM או PM, מתקשים כנראה להבין ש-14 יכול גם לסמן את השעה שתיים ושלא הכל סובב סביב כסף 🙂
המקום נמצא צפונית לאוניברסיטת NYU ולכן ישנם המון בתי קפה ומסעדות זולות. שווה להסתובב ברחובות הקטנים שדרומית לכיכר.
Republic – מסעדת נודלס תאילנדית מצוינת שמבוססת על קונספט של חדר אוכל. זאת אומרת שולחנות ארוכים בו יושבים במשותף עם עוד אנשים סביבך.
כתובת: 37 Union Square between 16th and 17th street **** טלפון: 212-627-7121
Murray's Bagels – אי אפשר להיות בניו יורק בלי לאכול את הבייגל הניו יורקי. זה אחד המקומות הותיקים והמומלצים. אין קשר לביל מאריי, למרות שהוא ואשתו נראו שם אוכלים יחד יותר מפעם אחת. מומלץ מאוד. כתובת: 500 avenue of the americas between 13th ant 14th street
Cafe Grumpy – בית קפה קטן עם יופי של קפה ומאפים טובים. כתובת: 224 west 20th street, between 8th and 7th avenue
Strand – חנות מדהימה לחובבי ספרים יד שניה. כשיורדים מ-Union Square על רחוב ברודווי מגיעים לחנות המרשימה הזאת שמכסה בלוק שלם! יש שם הכל, אפשר לשאול ולהתייעץ, כדאי לבוא עם ראש פתוח ולהתחיל לנבור. החל מהספרים בדולר שנמצאים בחוץ ועד לקומת ספרי האספנות הנדירים, אליה צריך להזמין מקום מראש.
New York Costumes – חנות תחפושות ענקית שיש בה ה-כ-ל. מתחפושות מושקעות ועד לשטויות קטנות ומטופשות.
כשממשיכים לרדת למטה בברודווי עוברים את כנסיית החסד. עוד אחת מהכנסיות הסובבות את העיר ניו יורק.
איזור ה-Eat village
Astor Place ורחוב Saint Marks– עברנו את רחוב 8 והגענו לכיכר קטנה עם פסל של קוביה על ציר. את הפסל אפשר לסובב (במידה ואף אחד לא יושב סביבו…)
The Public Theater– מהכיכר אפשר לראות את בניין התיאטרון הזה. זהו התיאטרון שמעלה הין השאר את הצגות Shakespeare in the Park בקיץ. אלו הצגות בחינם המוצגות בסנטרל פארק בדרך כלל עם קאסט מלא שחקנים מפורסים. במידה ואנחנו בניו יורק בקיץ ומתחשק לנו לראות הצגה או שתיים (בדרך כלל מעלים הפקה שייקספירית אחת והפקה נוספת יותר מזמננו אנו) יש להגיע לסנטרל פארק מוקדם מאוד מאוד בבוקר ולחכות בתור עד חלוקת הכרטיסים בשעה 14:00. האמפי הפתוח בסנטרל פארק, ליד טירת בלוודיר, הוא עצום אבל מספר המקומות מוגבל. לכן ככל שתקדימו להגיע (אפילו שש או שבע בבוקר) ככה תבטיחו את מקומכם לקבל כרטיסים. כל אדם מקבל זוג. לבעלי הסבלנות וחובבי התיאטרון המושבעים.
אם נלך מזרחה מכיכר Astor Place, במפגש של רחוב 8 ו-Astor place נגיע לרחוב St. Marks. זהו רחוב מלא מסעדות, חלקן אסיתיות, חלקן ישראליות. דוכנים, קעקועים, משקפי שמש, כובעים וכ׳ו.
Udon West– על St. Marks, בין רחוב קופר לשדרה השניה נמצאת מסעדה אסייתית זולה שמגישה מרקי נודלס, גיוזה ומנות מלאי קארי. טעים וזול.
Cafe Mogador– בהמשך, עדיין על St. marks, באיזור ה- East village נמצא בית קפה תחת הנהלה ישראלית שמציע מטבח ים תיכוני מרוקאי וארוחות בוקר טובות ועשירות. בית הקפה נמצא על רחוב Saint Marks והשדרה ה-1.
Katz's Deli – מסעדת Deli מפורסמת מאוד בניו יורק, בעיקר בגלל הסרטים שצולמו שם (לדוגמא סצינת המסעדה ב״כשהארי פגש את סאלי״). Deli יהודי, טעים מאוד עם מנות ענקיות. מומלץ כמובן. האיזור הוא דרומית ל-east village, באיזור ה- Lower east side, ליד רחוב Houston. זה איזור ששווה גם להסתובב בו. לכאן הגיעו המתיישבים הראשונים והמבנים הישנים שומרו מאז. כמובן ישנן המון מסעדות וחנויות מעניינות באיזור.
אזור ה-West Village
נעבור לצד המערבי של הווילג׳ ונמצא גם המון חנויות וגם המון מועדונים. המקום מלא במסעדות, בתי קפה, חנויות בוטיק מעניינות והכל בתחושה יותר אינטימית של ניו יורק.
חובבי הג׳אז ימצאו כאן את בר ה-Blue Note המפורסם, בו ניגנו ומנגנים מיטב אומני הג׳אז. מערבית לו, על השדרה Avenue of the Americas נמצא בית הקולנוע שלIFC המציג סרטים עצמאיים ופחות עצמאיים מכל העולם.
Vol Del Nuit– לא רחוק משם נמצא גן בירה לחובבי הבירות הבלגיות. המקום מציע בירות בלגיות מהחבית ואוכל נחמד בצד.
כתובת: 148 west 4th street and Avenue of the Americas
Joe's Pizza– כשיורדים למטה בשדרת Avenue of the Americas, במפגש עם רחוב Carmine נמצאת הפיצרייה הקטנה והמפורסמת שרק התמונות על הקיר מעידות עד כמה הפיצה שם מהווה מקום עליה לרגל.
Fat Cat– מועדון עם הופעות חיות, בעיקר ג׳אז שמה שמייחד אותו הוא משחקי הפינג פונג, שחמט, ביליארד ועוד. תמיד נחמד ותמיד יש אחלה אווירה. כדאי לבדוק באתר איזה הופעות יש. למקדימים אין עלות בכניסה.
כתובת: 75 Christopher street and 7th avenue
Barrow Street Theater – תיאטרון אוף ברודווי משובח המציג הפקות מתחלפות. שווה מאוד לבדוק אם הצמד טי ג׳יי ודייב מופיעים. זהו תיאטרון אימפורביזציה של 50 דקות בו הצמד המדהים שהגיע משיקגו מעלים הצגה שלמה מההתחלה ועד הסוף והכל מאולתר על המקום. לא מדובר במערכונים ובהצגות מהקהל, פשוט בחוויה מדהימה של שני שחקנים מוכשרים שממציאים הכל (אבל ה-כ-ל) על המקום. מומלץ בחום.
כתובת: 27 Barrow street and 7th avenue
יש עוד ה-מ-ווון מה לראות באיזור וכדאי פשוט להסתובב ולראות.
HO HO HO! THE SOHO !!
משמעות המילה SOHO היא South of Houston Street. וכאן אנחנו מגיעים לאיזור הגלריות והחנויות ואפשר לשלב איתו גם טיול ב-Little Italy ו-Chinatown. לא משנה כמה הטיפים נרשום, החוויה האמיתית היא ללכת, להיכנס ולראות בעצמכם. הנה כמה טיפים קטנים –
קניות – אם נרד על רחוב ברודווי, ממש עד רחוב Canal (שלאחריו אנחנו כבר נכנסים לצ׳יינטאון) נמצא את מיטב חנויות המותגים שנראה גם בשדרה החמישית כשלפעמים המחירים נוחים יותר בגלל הסיילים שהם עושים, ונוכל למצוא גם חנויות מותגים שלוא דווקא יהיו בשדרה החמישית.
La Esquina – מבחוץ המקום נראה כמו טאקו בר מקסיקני פאסט פוד פשוט, אבל כשנכנסים פנימה ועוברים בדלת סודית עליה כתוב ״Employes Only״ ישנן מדרגות המובילות למסעדת ברסרי מקסיקנית. עלי לציין שמעולם לא אכלתי שם, אבל כולם מהללים אותה. חובה להזמין מקום מראש כי מספר השולחנות הוא מועט מאוד.
כתובת: 114 Kenmare street between lafayette street and Cleveland Pl
Little Italy
הרובע האיטלקי המפורסם של ניו יורק. אין לי הרבה מה לומר כי הכי פשוט זה להסתובב, לראות, להתעניין ולהיכנס. כדאי להתעדכן מתי יש שם פסטיבלים. בימי הפסטיבל הרחובות סגורים, ישנם המון דוכני רחוב, מתקני שעשועים וכ׳ו. באתר הזה אפשר למצוא מידע מתי, איפה ולמה. רוב המקומות תיירותיים מאוד אבל אני חייב להזכיר את מסעדת הפיצה המפורסמת הנמצאת שם כבר הרבה מאוד זמן –
Lombardi's – לדברי המסעדה זוהי הפיצריה הראשונה בניו יורק (מ-)1905. זה ללא ספק מוסיף לעסקי התיירות של המקום, אבל בפועל מדובר באמת באחלה מסעדת פיצה. אפשר כמובן גם לקחת, אבל עדיף לשבת ולהזמין מגש. תענוג.
Chinatown
הרובע הסיני בניו יורק מיוחד במינו. שווה ללכת ברגל ולהיכנס לכמה שיותר חנויות ולראות עד כמה אין לנו מושג מה המוצרים שמוכרים שם. מצדפות טריות, סרטנים ודגים ועד לחטיפים שלא שמענו עליהם. יש במקום המון מסעדות ובתי קפה סינים. הנה המלצות קטנות.
Joe's Shanghai – מסעדה סינית שמפורסמת מאוד בזכות ה-Soup Dumpling שמגישים בה. זהו דמפלינג גדול יחסית המלא במרק ובשר. חווית האכילה של הדמפלינג על הכף הסינית המסורתית מומלצת מאוד ושאר האוכל באמת נהדר. רוב הסיכויים שתשבו בשולחן העגול עם עוד אנשים שאתם לא מכירים. חלקם מקומיים וחלקם תיירים. יופי של חוויה.
כתובת: 9 Pell street
Chinatown Ice Cream Factory – גלידריה קטנה וחמודה המציעה טעמי גלידה לא שגרתיים (לדוגמת העדשים השחורות, התה הירוק ולפעמים אפילו גלידת אבוקדו). הגלידריה נמצאת בסמטה קטנה, לא רחוק מ״ההאגן דאז״ בצ׳יינטאון.
כתובת: 65 Bayard St
New York Mahayana Temple – מקדש בודהיסטי באמצע ניו יורק. מקום שבהחלט לא קשור לנוף הניו יורקי, אבל כן מתקשר עם צ׳יינטאון. תמורת דולר תקבלו גם עוגיית מזל 🙂
כתובת: 133 Canal street
Wall street & Financial district
זהו הצ׳ופצ׳יק של הלמטה של מנהטן והלב הפועם של הבורסה האמריקאית. האווירה כאן שונה מאוד ממה שראינו עד עכשיו. הבניינים גבוהים, הרחובות צפופים ואנשי הבורסה והעסקנים מסתובבים בכל פינה. אפשר להסתובב ב-Wall street ולראות את בניין הבורסה של ניו יורק, את אתר ההנצחה הלאומי בבניין הפדרלי ולקרוא מה כתוב על כל בניין באיזור הומה התיירים הזה.
אנדרטת אסון התאומים – למעוניינים, אפשר להגיע לאנדרטה הענקית שנבנתה לזכר אסון התאומים, אליה צריך להירשם בחינם באתר שלהם.
Century 21– קניון אאוטלט ענקי של בגדים, נעליים ועוד ועוד. אי אפשר לפספס את הבניין הענק שנמצא צמוד לאיזור מגדלי התאומים. הערת הפיה השחורה- הסתובבתי באזור עם בעלי וכשעברנו ליד החנות ביקשתי ממנו להיכנס "רק לשניה". מיותר לציין שנתקענו שם כשלוש שעות. בעלי מצא שעון מדהים שנראה מיליון דולר ועלה רק 20$, קנינו שם עוד המון דברים ושטויות לבית, בגדי מעצבים זולים כמו סוודר גולף של ראלף לורן ב-15$, תיק של סטיב מאדן בגרוש וחצי ועוד. פשע לא להיכנס לשם! הכינו עצמכם שתצאו משם עם מלא שקיות, אז כדאי לשמור את זה לסוף היום כדי שאחרי זה תחזרו ישר למלון.
PIER 17 – מומלץ לרדת למטה ב-Wall street עד לקו הים המזרחי ולהגיע למזח 17. זהו הנהר המזרחי ובמזח יש ספינות עתיקות, קניון קטן, טיילת יפה המשקיפה על גשר ברוקלין המפורסם ואם עולים למעלה לרחוב Front ישנן כמה חנויות נחמדות ברחבה המרוצפת בריצוף הולנדי.
מדרחוב של אוכל ומסעדות – מערבה משם, כשנכנסים מרחוב William לרחוב Stone ישנו מדרחוב מקסים ואירופאי מלא במסעדות שמגישים את האוכל לספסלים ולשולחנות שבחוץ. אלו מסעדות כייפיות של בירות, יין ואוכל טוב שנעים לשבת בהם כשהשמש בחוץ. מומלץ מאוד.
Battery Park – בחלק המערבי של הצ׳ופצ׳יק נראה פארק גדול המשקיף לנהר ההאדסון ואפשר להשקיף על פסל החירות וניו ג׳רזי. כמובן שאפשר לקחת סיור לפסל ול-Alice Island אבל ישנה אפשרות נחמדה נוספת –
המעבורת לסטייטן איילנד – המעבורת יוצאת כל חצי שעה מניו יורק לסטייטן איילנד. היא בחינם ופועלת 24 שעות ומשמשת כאמצעי תחבורה לתושבי סטייטן איילנד הבאים לעבוד בניו יורק, למרות שהתיירים מנצלים את ההזדמנות לחלוף על פני פסל החירות ולראות את ניו יורק מהנהר. כשמגיעים לסטייטן איילנד פשוט עושים סיבוב וחוזרים חזרה. משך ההפלגה הוא כחצי שעה לכל כיוון. למעוניינים להסתובב בסטייטן איילנד אפשר להגיע למגרש הבייסבול שנמצא ליד או לחפש בית קפה / בר באיזור. בגדול, אין יותר מידי מה לעשות בסטייטן איילנד. אולי בגלל זה הסטייטן איילנדים מרגישים קצת מקופחים…
נהר ההאדסון וטייל ה-High Line
אם בא ללכת ברגל ישנה טיילת על קו המים המערבי שממשיכה לאורך כל נהר ההאדסון ומשקיפה על ניו ג׳רזי. זהו החלק המערבי של מנהטן ואפשר ממש ללכת מה-Downtown ועד ל-Uptown.
אם יש כוח אפשר להתחיל ללכת מ-Battery Park שב-Downtown ועל קו המים בסביבות רחוב 16 עוברים אתChelsea Piers המפורסמים בהם נמצא מגרש גולף, איצטדיון הוקי, ומעט מסעדות, בארים ומדשאות רגועות.
Chelsea Market – על רחוב 16, מעט מזרחה לתוך העיר, בין השדרה ה-10 ל-9 נחמד להיכנס לשוק המקורה הזה המלא בחנויות אוכל יוקרתיות, בתי קפה ומאפיות מיוחדות. אחלה של אווירה.
עוד למעלה בטיילת, על רחוב 46 ומזח 86, נמצא מוזיאון ה-Intrerpid. מוזיאון הים, האוויר והחלל שהוקם על משחתת נושאת מטוסים אמיתית.
טיילת ה-High Line – עוד טיול רגלי מהנה באיזור המערבי, לא רחוק מנהר ההאדסון. במקור ה-High Line הייתה מסילת רכבת עילית שהעבירה סחורות למפעלים שבאיזור. הרכבת כבר מזמן לא עובדת והסבו אותה לטיילת מעל לרחובות ניו יורק. שתלו שם גנים, הניחו ספסלים נוחים, כמה בתי קפה, לפעמים תערוכה או שתיים וזה בהחלט מקום נחמד לטיול. הטיילת נמצאת דרומית מה-Chelsea Piers והיא מתחילה ברחוב Gansevoort באיזור הנקרא Meatpacking District ומגיעה עד לרחוב 34. היא פתוחה כל יום מ- 7:00 ועד 22:00.
בדרך ל-Brooklyn עוברים על הגשר
הגשרים שמחברים בין מנהטן לשאר השכונות הן אטרקציות בפני עצמן. כדאי מאוד ללכת על הברוקלין ברידג׳ שהוא אחד הגשרים היותר יפים של ניו יורק. המעבר להולכי רגל ואופניים נמצא קומה אחת מעל הכביש. שימו לב לא ללכת בשבילי האופניים כי הרוכבים מפדלים מהר ועצבניים כשנדחפים להם בנתיב. ממנהטן עולים לגשר מהפארק City Hall, מקום מושבה הראשון של עיריית ניו יורק, בו נמצא בית שמאוד מזכיר את הבית הלבן בוושינגטון, רק קטן יותר. הפארק נמצא ב-Downtown, ליד רחוב Chambers. אחרי ההליכה, שאורכת בערך חצי שעה, נגיע לברוקלין.
BROOKLYN
כשיורדים מהגשר מומלץ מאוד ללכת ל-Brooklyn Promenade. זוהי טיילת יפה שמשקיפה על מנהטן, על גורדי השחקים שלה ועל פסל החירות. נוף מהמם ויפה. ישנו גם פארק מלאכותי ויפה, ממש מתחת לגשר, שנעים לשבת בו.
Grimaldi's – ממש ליד ישנה עוד פיצריה שנחשבת לאחת הותיקות והמפורסמות בשם גרימלדיז. זוהי מסעדת פיצה מושלמת שהתור בחוץ נמשך לאורך כל הבלוק. כדאי ורצוי להזמין מקום ואחרי הצעידה על הגשר והטיילת זה יופי של מקום לנוח ולאכול.
כתובת: ממש מתחת לגשר ברוקלין 1 Front street*** טלפון: 718-858-4300
B.A.M – ראשי התיבות הן Brooklyn Academy of Music. אלו שני אולמות תיאטרון בין היפים שיש בניו יורק ושם ראיתי את ההצגות וההופעות היפות שראיתי. אין טעם לבוא סתם לכן כדאי לבדוק מה יש שם, בעיקר אם מגיעים בתקופת פסטיבל ה-Next Wave. כדאי להזמין כרטיסים מראש. את האולמות שימרו כפי שהם, ישנים ומלאי קסם ואפשר לראות שם את מיטב השחקנים במיטב ההפקות. אם משהו מדליק אתכם, אז לרוץ לראות. שני האולמות לא נמצאים האחד ליד השני, לכן את הכתובת יש לבדוק לפי ההופעה שמעוניינים ללכת אליה. הסאבווי מגיע קרוב מאוד לשני האולמות.
WILLIAMSBURG
נעבור לאיזור אחר בברוקלין, שהפך מתחילת שנות האלפיים לסוהו החדש. המקום, שבעבר היה בעיקר מחסני נמל, מפעלים, שכונה פולנית ושכונה איטלקית שינה פניו והפך לאיזור יוקרתי מצד אחד ומעוז ההיפסטרים הניו יורקי מצד שני. כאן נמצאים מוסיקאים, אומנים, אנשי רוח וסגפני קפה. מהיפסטרים שרוצים לשנות את העולם ועד היפסטרים שמבטלים כל דבר ומאמינים בשום דבר. וגם הרבה ישראלים. כמובן.
כדי להגיע לוויליאמבורג לוקחים את קו ה-L בסאבווי. הקו עובר ב-5 תחנות ברחוב 14 שבמנהטן, כך שאפשר לקחת אותה מ-Union Square ויורדים בתחנה הראשונה בברוקלין, על הרחוב הראשי של וויליאמסבורג – תחנת Bedford. מכאן פשוט צריך ללכת ברגל, לעבור בין המסעדות, לראות איפה יש הופעות טובות, להיכנס לחנויות הבגדים יד שניה, לחנויות רהיטי וינטאג׳ ולגלות כמה סוגים של בתי קפה אפשר להכניס בשכונה אחת.
חנויות יד שניה – בוודאי שהתווספו עוד כמה מאז, אבל השלוש מפורסמות הן:
כתובת: 241 Bedford avenuebetween north 3rd and north 4th
מסעדות, בארים ובתי קפה:
יש באיזור מלא מטבחים, מלא סוגים וכולם טובים. הנה רק חלק.
Egg -מסעדה מעולה לארוחות בוקר שעיקר התפריט הוא ביצים. המקום נעים, הקפה מצוין, על הנייר מפה אפשר לצייר בצבעים המונחים על השולחן. מנה מאוד מומלצת היא ה-Egg Rothko. המסעדה עוברת למקום אחר בשכונה לכן כדאי לבדוק באתר שלהם לאן הם עוברים.
Surf Bar– פנים המקום מלא בחול ים, האוכל הוא פירות ים והאוירה מעולה. מומלץ.
Radegast Hall & Biergarten– ביר גארדן גרמני עם נקניקיות נפלאות ומלא בירות מהחבית. הישיבה סביב שולחנות או ספסלים. אווירה פסטיבלית כיאה לחגיגות הבירה הגרמניות. מומלץ מאוד.
כתובת: 113 north 3rd street, Brooklyn
Brooklyn Brewery– מבשלת הבירה שפותחת שעריה לסיור וטעימות. תיזהרו – יוצאים שיכורים מהחוויה.
Diner – אחלה של המבורגר ואוכל בכלל. המסעדה ממוקמת בתוך מה שנראה כדיינר ישן בתוך טריילר. מומלץ מאוד.
כתובת: 85 Broadway, brooklyn
Kellogg's Diner – קצת מתרחקים מההמולה ההיפסטרית לאיזור רחוב מטרופולין פינת יוניון לדיינר מסורתי. ארה״ב מלאה בדיינרים וזה אחד שנשאר פתוח מאז שנות ה-20. כן, 1920. האוכל לא מיוחד והקפה הוא פשוט קפה, אבל האווירה שבלשבת בדיינר שנראה כאילו יצא מאיזה סרט עושה את העבודה.
Union Pool– מקום להופעות, לבירות ולטאקו טראק שנמצא בחוץ בתוך אוטובוס. בחורף אפשר להתחמם לצד המדורה הדולקת במעגל אבנים.
כתובת: 484 Union avenue, Brooklyn
Pete's Candy Store– בר עם הופעות חיות של אומנים מקומיים בתחילת / אמצע דרכם.
כתובת: 709 Lorimer street, Brooklyn
PETER LUGER – כמובן שצריך להזכיר את המקום הזה שמהווה עליה לרגל ללא מעט תיירים בזכות השם שנודע לסטייקים שלו. כבר ציינתי סטייקיות נהדרות במנהטן וזאת הסטייקיה של ברקולין. מסעדת הבשר הזאת היא בעלת שם עולמי ובשר מעולה ומה שתיקחו יהיה נפלא אבל אני חייב להמליץ גם על המנה האחרונה שלהם – Key lime pie. זה לא הפאי שעושה את העבודה, כמו השלאג. השלאג היא הקצפת הסמיכה שבאה ליד, שאותה מגישים בכפית ענקית מתוך כלי מלא בקצפת. נכון, לא בשביל זה באנו לאכול כאן, אבל זה כל כך טעים שחבל לוותר. כמובן שצריך להזמין מקום.
כתובת: לא בדיוק בוויליאמסבורג, אבל לא כזה רחוק. 178 Broadway aveneu, Brooklyn
וכמובן ששוב, יש עוד המון מסעדות ובתי קפה וזוהי רק טעימה קטנה מים האפשרוית שיש באיזור. לאן שלא תלכו – בתיאבון.
Coney Island
לאלו מכם שיש זמן ורוצים קצת ים, טיילת רגועה, נקניקיות ודוכנים בהם יורים בברווז מפלסטיק ומקבלים במתנה דובי ענקי – אפשר להגיע לקוני איילנד. הכי נוח לקחת את הסאבווי N, D, Q, F ולרדת בתחנה האחרונה. שם נמצא הלונה-פארק המפורסמם והישן שפעם היה בו מופעי פריק-שאו והמצאות חדשות ומסתוריות… היום יש בו רכבת הרים רעועה ומפחידה, כל מתקן נראה קרוב מידי בצורה מפחידה למתקן שלידו והאווירה בו היא ספוקית וחלודה. אבל אל תדאגו, הכל בטיחותי.
ליד נמצא ה- NY Aquarium, ובגדול מה שמיוחד בכל האיזור הזה הוא שהוא שונה מאוד באווירה שלו מהניו יורק שראינו עד עכשיו. כאן רגוע ושליו במהלך היום (לא יודע עד כמה מומלץ להיות שם בערב, אבל במהלך היום אין שום בעיה).
הגנים הבוטנים של ברוקלין ומוזיאון ברוקלין
מיועד בעיקר למי שיש לו זמן ורוצה להירגע בטבע ולסייר במוזיאון נחמד ופחות מוכר. המוזיאון נמצא ממש ליד הגן הבוטני ומסביב להם יש את Prospect Park. אם מתכננים להגיע לשם אז שווה לראות מה קורה בפארק הזה, לפעמים יש שם הופעות חיות בחינם (ככה יצא לי לראות את נורה ג׳ונס לדוגמא במופע מקסים בלב הפארק)
Harlem Church Gospel – בימי ראשון הנוצרים הולכים לכנסייה ושרים את הגוספל, שירי הנשמה ובלוז, האנרגיות שמחות ומעוררות את הנפש. יש כניסה לתיירים ורצוי לבדוק את השעות כי בשלב מסוים מפסיקים להכניס אנשים.
Woodbury Common Premium Outlets – קניות קניות ועוד קניות. האאוטלט המעוצב כמו כפר קטן, מכיל בתוכו המון מותגים יוקרתיים במחירי רצפה. האיזור הוא מחוץ לניו יורק אז במידה ושוכרים רכב פשוט להכניס את הכתובת לג׳י פי אס. במידה ולא, יש תחבורה מהעיר שיוצאת מ-Port Authority, שזוהי התחנה המרכזית של האוטובוסים של ניו יורק הנמצאת לא רחוק מ-Times Square. כל הפרטים באתר.
Mitsuwa Market– בניו ג׳רזי, ממש על ההאדסון, נמצא שוק יפני מקורה המכיל בתוכו מגוון אדיר של דגים, פירות ים וגם קצת מתוקים מעניינים. באתר יש הסבר איך להגיע לשם באוטובוסים מסודרים. מקום מעניין מאוד, בעיקר כשמביאים את הסחורה בבוקר.
Lincoln Center– מרכז התרבות הענקי של ניו יורק. בעיקר אופרה ומוסיקה קלאסית, אבל יש גם הופעות, הצגות ומיוזיקלס כמובן. זוכרים את הסרט ״ברבור שחור״? אז הסיפור מתרחש כאן. במתחם נמצא בניין ענקי נוסף ספריית ניו יורק, עוד מתחם של בית הספר ג׳וליארד, ואם אתם מגיעים לניו יורק בזמן -Fashion week, כל הבאזז והבלאגן הוא כאן.
Carnegie Hall– אולם מופעים מרכזי וענק. שווה לבדוק מה יש ואם נדלקתם על משהו, לקנות כרטיסים מראש.
Radio City – אולם ארועים חשוב לא פחות בו הופיעו כ-ל הגדולים. שוב, לבדוק ואם רוצים אז מיד להזמין.
וכמו שהבטחתי בהתחלה – רשימת אתרים בהם ניתן למצוא פרטים על פסטיבלים או ארועים מיוחדים בניו יורק לפי תאריך וגם מה אפשר לעשות בניו יורק בחינם. תמיד חשוב וכדאי.
אני מתה עליו ומכירה אותו כמובן מתחילת דרכו בסדרה "הפיג'מות". 🙂
בואי נאמר שאם אזכה, סוף סוף, לטוס לחו"ל – ההעדפה שלי היא לגמרי ארה"ב ובטוח אשתמש בהמלצות כאן שלו…
יובל המהמם!!! אני חולה עליך עוד מהפיג'מות!!!! אתה פשוט מקסים וכתבת יפה. אהבתי ושיתפתי.
אהבתיאהבתי
יובלי חולה עליך!!! אם אני יסע לניו יורק אז אני מבטיחה לעשות כל מה שהמלצת! נשיקות
אהבתיאהבתי
תודה רבה !
יופי של אינפורמציה!
אהבתיאהבתי
תודה רבה על הטיפים. הלוואי שאגיע לשם ואוכל באמת להשתמש בהם 😉
אהבתיאהבתי
בהחלט המלצות שכדאי לאמץ בחום!
אהבתיאהבתי
תודה על המידע בהצלחה ליובל
אהבתיאהבתי
אני מתה עליו ומכירה אותו כמובן מתחילת דרכו בסדרה "הפיג'מות". 🙂
בואי נאמר שאם אזכה, סוף סוף, לטוס לחו"ל – ההעדפה שלי היא לגמרי ארה"ב ובטוח אשתמש בהמלצות כאן שלו…
אהבתיאהבתי