בשנים האחרונות ישנו טרנד בו בשלנים חובבים מארחים בביתם אורחים שונים שאינם מכירים. קוראים לזה EAT WITH (אית ווית') וזה קיים בערך 3-4 שנים. יש כאלה שעושים את זה בשביל הכסף ויש כאלה שעושים את זה בשביל הפאן כי הם אוהבים לארח אנשים ולבשל להם. הם סקרנים להכיר אנשים חדשים והכי מגניב זה לראות מה יקרה, כי אף פעם לא יודעים איך זה יתפתח, על מה ידברו ואיזה קשרים (רומנטיים?) יווצרו. זה טרנד עולמי והמון תיירים מחפשים את זה גם אצלנו בארץ, ככה שבאמת אתם לא יודעים את מי תפגשו.
לאחרונה התנסיתי בטרנד והוזמנתי ל"שולחן האדום" בהרצליה, ממש לערב הראשון שלו. השולחן האדום היא בעצם מסעדת סופי שבוע בביתם של שירה וגבריאל, זוג מקסים שגם עומד להתחתן בקרוב! שירה על תקן המארחת, גבריאל השף, והשולחן במטבח- הוא אדום (וזה לא השולחן שעליו אוכלים, אוכלים על שולחן עם מפה והכל מסביב מלא נרות רומנטיים).
הקונספט הוא חוויה קולינרית מאוד ייחודית שמאפשרת אינטרקציה בין הסועדים ובין הסועדים לשף, מה שלא קורה במסעדות רגילות. אתם מגיעים לבית של שירה וגבריאל ובעצם אין לכם מושג מי יהיו האורחים האחרים שיסעדו אתכם בשולחן. זה מסקרן וכיף לפגוש אנשים אחרים בצורה הזו, כי הכול קורה באווירה ביתית וכיפית. נכנסים לשם עד 15 איש ואפשר גם לעשות ארוחות לקבוצות או למשפחה אם בא לכם.
קבלו טעימה על מי שעומד מאחורי מטבח "השולחן האדום": גבריאל שעלה לארץ לבדו ב-2008 נולד בארגנטינה, הוא איטלקי מצד האבא, זכה בתחרויות בינלאומיות במוזיקה בארגנטינה ובשוויץ על נגינה בחליל צד, משחק שח מט בליגה הארצית ומדבר שש שפות. הרקע בבישול: הוא עשה סטאג' במסעדת "כתית" במשך 3 חודשים, עבד קצת במסעדת "מסה", הוזמן לעבוד במסעדה החדשה של אביב משה, מסעדת "קוואטרו" העומדת להיפתח בקרוב אך נקלע לצומת-דרכים: להתחיל קריירה חדשה של טבח או לחזור להיי טק. בסוף החליט לא לוותר על כלום, חזר להיי-טק ובמקביל פתח "השולחן האדום" בסופי שבוע (שישי ושבת). אגב גבריאל מכין הכל כמו את הפסטה, המיונז, הלחם, הקינוחים ועוד.
האווירה היתה מאוד נעימה, נרות, מוזיקה טובה ואנשים מעניינים שהכרתי. למנה ראשונה קיבלנו כוסית עם פירה ירוק של תפ"א ואבוקדו, טונה עם מיונז, בצל סגול וירוק, עגבניות ופלפלים. פתיח נחמד וקליל.

מנה שניה- סביצ'ה מוסר ים עם חומוס, מלפפון, קרם פרש, גרגירי כוסברה, צימוקים, כמון ומטבל חצילים מעושנים בצד. ההגשה והצילחות בהשפעת הסטאז' בכתית- ניכרת. המנה היתה מאוד מוצלחת, טעימה, מעניינת וכל כך יפה. כל חומרי הגלם היו מאוד טריים וטובים והשילוב בין שלל הטעמים היה מבריק.

עד שתצא העיקרית קיבלנו סורבה לימון עם עלי נענע שמאוד מקובל להגיש בין המנות במסעדות יוקרה. זה היה שילוב של חמוץ ומתוק מאוד נחמד, קייצי ומרענן.

לעיקרית קיבלנו פסטה קפלצ'י (באיטלקית: כובע גדול) שדומה לרביולי. הקפלצ'י היה ממולא בערמונים, דלעת, כרוב אדום וריקוטה והרוטב כלל חמאה, יין לבן ומרווה. בטח היו עוד מרכיבים שפיספסתי. בכל אופן זה היה פשוט מושלם, עשוי כמו שצריך וחדשני מבחינת כל השילובים המעניינים.

לקינוח קיבלנו מילפיי, מאפה בצק עלים פריך ומתוק ממולא בקרם מסקרפונה ואגוזים. בצד קיבלנו רוטב טופי חם שכל אחד מוזג לעצמו, ובצד היתה גלידת חמאה חומה עם אבקת חלב ואגוזים. הגלידה היתה "כבדה" ודחוסה וסופר-טעימה וכולם ביקשו ממנה תוספת. הקינוח היה ממש ברמה גבוהה, מושלם מכל הבחינות, רק הייתי מוותרת על הקישוט של רוטב הפסיפלורה, גם כי זה חמוץ ומעצבן וגם כי זה כל כך שייך לניינטיז.
מעבר לזה היתה זו חוויה מושלמת. המחיר הוא 150 ₪ לאדם כולל שתיה קלה. בתוספת 40 ₪ מקבלים עד שתי כוסות יין אדום או לבן או בירה. מתחילים ב19:30 ונשארים עד 22:30 (עד שלוש שעות).
השולחן האדום, נוה עובד 17 הרצליה, 054-787-7503 לאתר בפייסבוק לשם הרשמה לארוחה ופרטים נוספים לחצו כאן.
אשמח לתגובות, לא חייבים להיות רשומים 🙂
כתבת מקסים כרגיל ועשית לי חשק! אני הולכת לקבוע עם בעלי לשם. תודה.
והכתבה שלך טיפים לפריז מושלמת ועשתה לי חשק לטוס עכשיו!!!!!!!!!
אהבתיאהבתי
תודה ענת!
אהבתיאהבתי
אהבתי את הקונספט, לא בטוחה שאני אדבר עם אנשים זרים, זה קצת מוזר לי אבל אולי אנסה כי את כותבת מהמם והתמונות משגעות.
אהבתיאהבתי
תנסי, אולי תופתעי לטובה לגבי את מי תפגשי:-)
אהבתיאהבתי
נשמע מאוד מעניין ואני כנראה אלך לשם. אני אכתוב לך פה איך היה אחרי זה אביגיל היפה.
אהבתיאהבתי
תודה ותודה:-)
אהבתיאהבתי
נראה נהדר ומאוד מושקע, ומה שבכלל הותיר אותי פעור פה זה המחיר - 150 ש"ח, שעבור חוויה כזאת במסעדה יהיה יותר לבטח, כולל שתיה וטיפ, ומקבלים VFM מטורף. אני באופן אישי ממש מתחבר לשבת עם אנשים זרים כשהרעיון שמקבץ את כולם הוא האהבה לאוכל, ועם השף שמבשל בקשר ישיר זה מוסיף המון לחוויה. נשמע נהדר, תודה רבה כרגיל על כל העולמות שאת פותחת לי באופק הקולינרי. יש אתר שמאגד בתוכו ארוחות כאלה?
אהבתיאהבתי
לא, מסתבר שאין בארץ אתר לנושא. אולי תקים סטארט אפ?
אהבתיאהבתי
הרעיון ממש נחמד. המנות נראות מעוררות תיאבון , צילומים מרהיבים . 🙂
אהבתיאהבתי
תודה:-) השקעתי בצילומים. זה הכי חשוב כשכותבים על אוכל וזה לא פשוט כי תמיד צריך להסתמך על תנאי התאורה בשטח. אני שמחה שמישהו מעריך את זה:-)
אהבתיאהבתי
לא רק מעריכה גם נהנית 3>
אהבתיאהבתי
אגב .. יצא לך לראות את התכנית בערוץ הראשון ״בואו לאכול איתי ״ ?
אהבתיאהבתי
לא… תכף עושה גוגל על זה.
אהבתיאהבתי
הגעתי לבלוג שלך במקרה והתאהבתי! לרשומה הזו הגעתי כי חיפשתי שפים שמארחים בביתם. כתבת נהדר ועשית לי חשק לבקר בבית של שירה וגבי.
ואם כבר שפים מארחים, התארחתי השבוע במיזם החדש של דוויד בורנשטיין. מכשף מארח
אם לא ניסית- את חייבת את זה לעצמך. הבחור מוכשר ברמות, יודע ואוהב את מה שהוא עושה.
עכשיו כשאני חושבת על זה- הוא מכשף ואת פיה 🙂
זה האתר שלו:
/www.chefdoovid.com
בתיאבון ומיסרי ד"ש משירה
נ.ב- תוודאי שמנת המוסר המעושן עם המלבי חזרת בתפריט
אהבתיאהבתי
תודה רבה! אני בהחלט אבדוק את זה ואולי אלך לשם עם בעלי להתפנק קצת. נראה טעים!
אהבתיאהבתי