מלון מגדלה שעל שפת הכנרת

מרכז התיירות 'מגדלה' שעל שפת הכנרת מקבל את החורף ומתכונן לקראת חודש הקריסטמס במלון, חופשה מהנה לצד שפת הכנרת. סיפורו הייחודי של המלון שנפתח לראשונה בחודש נובמבר 2019 ניבט בו מכל פינה: במהלך בניית יסודות המלון, נחשפו שרידי העיר העתיקה מגדלא מהמאה הראשונה לספירה, הכוללת בית כנסת מפואר, מקוואות וכפר דייגים שנשמר כמעט בשלמותו ובו ממצאים מרהיבים מתקופת בית המקדש. החורף במגדלה יהיה גדוש בתכנים וכייף, מה גם שהולך להיות מעניין בזכות חנוכה, חג המולד והשנה האזרחית החדשה. המלון מאפשר לכל אורח ואורחת לחוש קצת בארץ וקצת בחו"ל במהלך החופשה.

מבנה המלון ועיצובו המיוחד בולטים כבר מהכניסה, שילוב של חדש ומודרני לצד היסטורי ועתיק ניבט מכל פינה במלון. במלון מגדלה יחשפו האורחים להיסטוריה כי הוא בנוי לצד אתר ארכיאולוגי שחושף את העיר העתיקה מגדלה מהמאה הראשונה לספירה. ע"פ מקורות בעיר חיה מרים המגדלית (מריה מגדלנה בלטינית). בשטח המלון שרידי בית הכנסת העתיק וגן ארכיאולוגי עתיק מהמאה הראשונה שהתגלה לאחרונה. בשטח המלון, בסמוך לחוף הכנרת נמצא מרכז רוחני "דוק אין אלתום" DUC IN ALTUM, מומלץ לבקר ולהתרשם מיופיו.

לובי המלון גדול ומרהיב, דרך קירות הזכוכית בו נשקפים הנופים המרהיבים של מצוק הארבל, שרידי בית הכנסת העתיק, הכנרת, גנים מטופחים, מזרקות מים וגולת הכותרת במרכז הלובי, נבנתה בריכת המלחת דגים מקורית מהמאה הראשונה שהועתקה ממרכז השוק העתיק של מגדלה.

ביקור משפחתי במלון היתה אחת החווית המהנות שחווינו. קודם כל בכניסה, בצ'ק אין, מול הבריכה העתיקה שנמצאת בלובי המלון היו משקאות קאווה שונים כשהבקבוקים נחים באמבטיית קרח, כדי לפתוח את החופשה עם חיוך. הלובי מעוצב מדהים ויש בו בר מקסים בו מיד התישבתי לשתות הפוך מרגיע. החדרים מעוצבים מקסים ויש מרפסת רחבה עם נוף לגינה ובה מזרקות. ארוחת הערב היתה אחת הטובות שאכלנו. השפע היה מטורף- כל מה שאתם יכולים לדמיין שאפשר לאכול והכל ברמה מאוד גבוהה. פשוט תענוג. (המסעדה לא כשרה). יצאנו מפוצצים והלכנו לטייל על גדת הכנרת שבלילה אפשר לשמוע את רחש הגלים הקטנים שמתנפצים על החוף.

החוף של המלון לא מיועד לרחצה אבל הוא מאוד יפה. אפשר לטייל שם וגם להיכנס לכנסיה המודרנית במתחם המלון, בה יש תמונות של 12 השליחים וסירה גדולה ענקית שהיא בעצם הפודיום של הכומר. החלון העצום בכנסיה פונה לכנרת והיא נשקפת מכל פינה בתוך הכנסיה.

ארוחת הבוקר במלון היתה מטורפת. שפע מוגזם של כל מה שאפשר לבקש כולל פיצה לילדים. הכל היה סופר טעים, ובאמת לא יכולנו לבקש מעבר.

במלון 150 חדרים מרווחים ומפנקים שעוצבו בדגש על מרקמים טבעיים וריהוט עכשווי בעיצובה של אחת מהמעצבות בעלות השם באמריקה הלטינית, סופיה אספ (Sofia Aspe) ועל ידי המעצבת המקומית רנין נקלה (Rannen Nakhleh) לה היה תפקיד מרכזי בתכנון האדריכלי ובארכיטקטורה המיוחדת של מבנה המלון. את חצר המלון מעטרים גנים מטופחים ובריכת שחייה גדולה. במסעדת המלון מוגשת ארוחת בוקר בקונספט מטבח ישראלי ובינלאומי המציע שלל מנות ברמה גבוהה. בבמלון אולמות כנסים ואירועים, חדר כושר מתקדם ושירות אינטרנט מהיר במיוחד ( Wi-Fi ). 

כפר הדייגים מגדלה

על פי התכנית המקורית אמור היה להיפתח מלון מגדלה בשנת 2012, אך עיכוב משמעותי חל כאשר ארכיאולוגים שערכו סקרים ראשוניים לפני תחילת הבנייה פגעו בסדרת תצורות אבנים שחשפו בית כנסת מהמאה הראשונה. פיתוח ובניית המלון נעצרה והארכיאולוגים המשיכו לחקור את הנכס וחשפו עיר שלמה מהמאה הראשונה לספירה תחת המקום. החפירות המשיכו וחשפו את העיר העתיקה מגדלה, כפר דייגים משגשג מהמאה הראשונה בגליל. כחלק מהאירוח במלון וגם למבקרים חיצוניים ניתן לצאת לסיור בין חורבותיה של העיר העתיקה ובית הכנסת של מגדלה, אחד משבעת בתי הכנסת שנמצאו ברחבי ישראל מתקופה זו והוא השמור ביותר מבניהם, בו נתגלתה האבן המיוחדת עם כל סממני בית המקדש כולל המנורה, כד השמן ועוד.

לפרטים והזמנות: לפרטים והזמנות:     074-7003204  reservation@magdala.org

לאתר המלון לחצו כאן

תמונות מ(חלק) מארוחת הערב:

תמונות מהמלון:

תמונות מארוחת הבוקר:


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s